6 feb 2013, 14:31

За Историята 

  Poesía
311 0 2

За всякакви обятия Историята става.

На всички дава, кой каквото ще!

Нищожествата даже със величие дарява,

а истински велките не ще!


Тук победителите казват кое как ще бъде,

на тях велики лаври ще даде,

за страдащите  истината тя не ще отсъди

и на забрава ще ги отдаде!


За черното и грозното е къса паметта ни...

Във нощите тъмата не блести!

Тъгуваме за туй, което младостта остави,

и стъкълцето в светлото блести!


Велики в политиката, големи единици

не зная имало ли е до днес?!

Мъчители велики и велики мъченици,

е имало в човешкия Прогрес!


Във фокуса на  рампата са всички демагози,

цъфтят илюзиите с наглостта...

Лъжата е поезия, а истината проза,

понякога е миг и Вечността...


Величие в измамите и в наглостите няма.

Но истините как ще разбереш?!

Когато тръгнеш някъде със кошница голяма,

ще подаряваш ли или ти ще крадеш!

 

© Христо Славов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Как бих искал Човеците да казвот Истината,и в нея само те да се калнат!Аман от фаршификатори, измамници и подлизурки,които туй човечество петнят!
  • "Лъжата е поезия, а истината - проза"! Страхотно!
Propuestas
: ??:??