Навярно този стих не ще разбуди
най-искрени и топли чувства.
Навярно няма да потръпнеш влюбен,
четейки прокъсаните листи.
Но тъмните очи към мене ще надигнеш:
„Ах, как обичам всичко твое да чета!
И аз се чувствам с тебе свързан,
и аз във сънищата си по теб горя!”
А аз по детски ще ти се усмихна,
ще кажа, че го зная, че ти вярвам…
Но всъщност мислено ще се проклинам,
че осквернил си мъничкото ми останало.
Защо се вкопчваш в стари роли,
тъй, сякаш аз не го усещам ?
Не бих те съдила, ако признаеш -
от Суета по драсканиците възкликваш!
За тебе пиша. Да, признавам.
И поласкан се чувствай.
Аз не те виня.
Просто скоро ще забравя,
че била съм влюбена…
© Последната Todos los derechos reservados