Планетите, за мен неподредени,
се хилят на проклетото ми Днес!
С прокоба осветяват мойте вени
и се редят под нечий интерес...
А казват, че животът е харизма.
Четци четат назад, а и напред.
Сегашното на карта им излиза...
Да срещнеш точния е луд късмет.
Планетите от Космоса ме дебнат.
Не мога нищо тук да съгреша.
Предписано е как да ви погледна...
Понятна ви е цялата съдба!...
Защо да ходя свещи да си паля
щом нищо аз не ще да променя?
Слугата е слуга, а господарят?
Той няма да е никога слуга!...
Не е виновен Космосът, задето
един върви изправен, друг пълзи.
На всеки е съдбата във ръцете
и всеки може да я промени!
© Валентин Йорданов Todos los derechos reservados
Нали е казано "искайте и ще ви се даде..."(Мат 7:7)
.........................
Съдбата си чрез вяра и мечта
да изковем самички можем.
С тях стават чудесата по света.
Щом вярваш - всичко е възможно.
Ще вършиш чудеса, но ако в тях
повярваш без съмнение и страх.