10.06.2010 г., 14:59 ч.

За планетите, екстрасенсите и съдбата 

  Поезия
1097 0 2

Планетите, за мен неподредени,
се хилят на проклетото ми Днес!
С прокоба осветяват мойте вени
и се редят под нечий интерес...

А казват, че животът е харизма.
Четци четат назад, а и напред.
Сегашното на карта им излиза...
Да срещнеш точния е луд късмет.

Планетите от Космоса ме дебнат.
Не мога нищо тук да съгреша.
Предписано е как да ви погледна...
Понятна ви е цялата съдба!...

Защо да ходя свещи да си паля
щом нищо аз не ще да променя?
Слугата е слуга, а господарят?
Той няма да е никога слуга!...

Не е виновен Космосът, задето
един върви изправен, друг пълзи.
На всеки е съдбата във ръцете
и всеки може да я промени!


© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Сами влияем повече на съдбата си от колкото планетите.
    Нали е казано "искайте и ще ви се даде..."(Мат 7:7)

    .........................
    Съдбата си чрез вяра и мечта
    да изковем самички можем.
    С тях стават чудесата по света.
    Щом вярваш - всичко е възможно.

    Ще вършиш чудеса, но ако в тях
    повярваш без съмнение и страх.
  • Много мъдър стих!Благодаря
Предложения
: ??:??