Любов и вино, вино без любов
напомня за пожар и дим.
Прехласват се и го отпиват -
възторг нетраен и необясним.
Изконна жажда, прекомерност
или е вкусов сантимент,
от рождение до тленност
с вино да празнуваме и мрем.
Но се смирявам, щом обрамчва
началото на свят ден и конец.
Подир скръбта в пръстта преляна
да ме въздига плач на младенец.
© Христина Комаревска Todos los derechos reservados