10.11.2018 г., 21:37 ч.

За виното 

  Поезия » Философска
293 0 0

 

Любов и вино, вино без любов

напомня за пожар и дим.

Прехласват се и го отпиват -

възторг нетраен и необясним.

Изконна жажда, прекомерност

или е вкусов сантимент,

от рождение до тленност

с вино да празнуваме и мрем.

Но се смирявам, щом обрамчва

началото на свят ден и конец.

Подир скръбта в пръстта преляна

да ме въздига плач на младенец.

 

© Христина Комаревска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??