Със скоростта на светлината
търсех възможности
и комбинации недоизчислени.
Система от безсмислици на n-та степен
объркваха главата ми -
и без това загубена в безкрайността.
Пак се питам - къде сгреших,
как сметките си пак опропастих.
Връщам се назад,
вдигам се високо, настрани -
да видя.
Нищо...
Накъде да продължа -
формула за правилност
в живота няма утвърдена.
Тръгна ли да мисля
аксиоми ме заливат
и не мога...
Искам да докажа,
че възможно е да си способен
и да го показваш,
че човешка злоба не ще спре
порива на честното сърце,
че добрите дела ще могат
да променят света.
Не мога да продължа
без нов математически закон да утвърдя.
Макар и да греша
ще търся начин задачата си да реша,
защото някой го е казал -
капката пробива и скала не със сила,
а със постоянността.
Имам мъдростта на философите
и време - един човешки живот,
за да стигна до края на себе си.
Ще смятам...
© Нещичко Нещова Todos los derechos reservados