Задушница е..
Набрах от твоите череши, дядо.
И на баба от божура ѝ любим.
На гроба ви свещичка ще запаля
и заедно за миг ще помълчим.
Напуканите устни на пръстта
с червено вино ще полея.
Не ви отне от нас смъртта,
щом още със спомени живея.
© Юлиана Никифорова Todos los derechos reservados