20 ene 2009, 20:43

Заешки живот 

  Poesía » De humor
919 0 1
 

Зайко си има вече заешка дупка,

защото си е извадил своя поука,

че остане ли зиме навън във студа,

това си е вече беля, не шега.

Има си зайко верни другари,

но не всякакви  земни твари,

подбира ги дълго и мъдро с боязън,

не храни никак към другите непрязън.

Храна си търси в близката гора -

не ще да влиза в чуждата леха.

Не може да се каже, че е силен,

но в скорострелен бяг е най-стабилен.

Наивен той не ще се веч покаже,

знае, току-виж някой от това намаже.

Предпазливо си живее там до сплетения храсталак,

помни - щеше нявга да остане без левия си заден крак.

Смеят му се дружно и мушички, и птички,

че най-страхлив бил наш зайо от всички.

Той гледа снизходително, има в себе си радост.

Е, всеки естествено има си някаква слабост.

Жестокият присмех не влиза в дългите му уши,

без яд си живее и знам, съвсем не греши.

© Пет Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • ...когато на деня настъпи края, и се прибира Зайко в свойта къща,си ляга някога щастлив - пък ако нещо е сгрешил се моли Богу утре като се събуди ...дано да не е същия.....готино е се измисляш в разни поетични герои....
Propuestas
: ??:??