Часовник тиктака с остарели стрелки,
времето измерва на посивелите ми коси.
Часовете минават безспирно, неспирно.
Питат време остана ли, има ли дни?
Поглеждам назад и виждам сълзи,
усещам радостта, съкровените мечти.
Духове спокойни и дяволски мисли,
пътища безкрайни, но кръстопът ги дели.
Празнотата изпълва душа,
безцелно минават си дните.
Търкам очи, не долавям искри,
които да греят в мрачните дни .
Студено е вътре и няма топлина.
Ръцете си прокарвам в косата,
в отговор да намеря въпроса:
Ще дойде ли някога момента?
Има ли слънчеви дни на тази земя,
които да греят над моята душа?
Покой да намери, сладко да спи,
сгушена някъде в нечий мечти?
© Джимбо Todos los derechos reservados