27 mar 2005, 6:43

Заричай се 

  Poesía
1118 0 1

Заричай се, да останеш без никаква
подкрепа, за да можеш сам да оцелееш
и за своето добро да вдигнеш знамето на
радостта пред песимиста сивообразен.

Заричай се да ходиш по ръба на ножа,
който си наточил сам, за да покажеш, че
при вярата покоят е страхът и никога
не ще поемеш този път страничен!

Заричай се, че аз ще съм единствен,
който те разбира и празнува твойто
щастие, а не в подмолен ъгъл да се свие
и да рови в песъчинките от неразбиране.

Заричай се, да разполагаш със житейското,
което там бушува и вътре в тебе тлей
и във вечността една стотинка струва, а
за теб е цял живот. Не пропилявай го, недей!



© Антон Кънчев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??