Понякога, само понякога
ужасно завиждам на жалкия щраус –
заравя главата си в пясъка
и мигом изчезва житейският хаос.
Не е ли това облекчение!
Под пясъка всичко се свежда до нищо.
Защо ти е вече спасение,
щом можеш дори да си мислиш, че дишаш?
Там долу ги няма тревогите
и пътища няма – ни криви, ни стръмни.
Защо да се луташ безпомощен?
Над пясъка мракът е също тъй тъмен.
Под пясъка всичко е простичко
и тъмното няма къде да се шири.
Там вече са слепи въпросите
и всички вини закопани умират.
Така е, завиждам на щрауса.
Завиждам, но само дотолкова, колкото
не виждам във мрака на хаоса.
Когато забравя за светлите хора.
© Валентин Евстатиев Todos los derechos reservados
По-откачено заглавие от теб не бях виждала забавно ми беше и с добър извод завърши.