9 oct 2024, 12:04

Здравей, Човече! 

  Poesía
110 2 2

ЗДРАВЕЙ, ЧОВЕЧЕ!

 

... добър човечец снощи е преспал в градинката на Седмата ми пейка,

оставил ми е своя топъл шал, обувките и зимната си грейка,

едно шише кю-пак – менте мерло, кибрит и недопушена цигарка,

и сетне си е тръгнал с НЛО от тоя тъп живот, от мен, от парка,

защо не пийнах с него бира-две – с тютюнец благ от моята пунгия? –

 

и в бездни от беззвездни часове да хапнем хляб на моята синия,

един кашон със скапан тринитрон е мъкнал през заспалите квартали,

и – седнал върху мокрия кашон, ловя космическите му сигнали,

здравей, Човече! – който и да си, със теб не сме космически маймуни,

и ще се моля Бог да те спаси! – в космическите бездни помежду ни.

© Валери Станков Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Велико! Поезия, която отеква с тихия си глас в пространството и времето и се докосва до вечността! Голям си, а който не го разбира, не умее да чете и да слуша сърцето си, ако въобще знае къде е то, докато потъва в злободневието и скуката!
  • и ще се моля Бог да те спаси! – в космическите бездни помежду ни.
Propuestas
: ??:??