Спи детенце под юргана,
приказка ще ти подхвана.
Сладка приказка едничка,
съчиних си я самичка.
Тихо в зимната горичка
празник имаше за всички.
Ежко носи круши сладки,
Зайо моркови извади,
лешници от Рунтавелка,
Бухльо с ябълки в котелка,
Лиса с Вълчо се подписват,
че месце не помирисват,
Лиса със спанак на супа,
Вълчо шипки с дренки трупа,
мед възсладък от Мецана,
празникът се сам подхвана.
Хайде бързо на софрата
с вкусотиите залята,
после дружно на хорцето,
весело е под небето.
Хайде затвори очички,
вече ги познаваш всички.
Сънчо ще ти ги намери,
щом над теб криле разпери.
Спи щастливо, спи си сладко,
бядт над тебе мама с татко.
© Милена Френкева Todos los derechos reservados