Споменът се губи черен
като петното туш,
удавено сред мътната вода
и споменът изчезва бавен,
изплъзва се от моята ръка,
и капе, капе ален -
изтича почти като кръвта,
разлят по пътя тъй неравен.
И споменът окозва се далече,
а аз съм пуст сред пустота
и, неразбран, аз никой не разбирам.
В юмрук по-силно свивам пак ръка,
а ноктите във кожата се впиват,
дълбаят надълбоко в нея,
зариват се сред собствената плът,
а аз вървя, вървя и леденея
през парка по окаляния път
и капки кръв по пръстите се стичат.
Пет алени искри във буцата от лед,
а замразени са, току от нея се откъснат -
кървавите капки ледено звънят,
нестигнали земята се строшават
и своите посестрими зоват
Да! Някак ледно е във мене.
Тъй някак странно неразбрано.
Вървя, току огледам се зад мен
а там е пусто, тъмно и раздрано.
Във храма мой едната свещ остана.
Сега във него все по-често влизам да се моля,
а на олтара там стои единствена икона
и с златни букви там изписано е „воля”.
На А. Ахм.
© Константин Все права защищены