5 апр. 2016 г., 20:21

Бяг 

  Поэзия » Гражданская
228 0 0

Върви неуморно човека,

без посока и багаж.

Няма къде да отиде,

нито кой да го спре.

Поне жена да имаше

или малко дете.

Няма родна стряха,

нито стара майка,

от сърце да плаче

и жално да се вайка.

Като кораб без котва

търси приказен бряг.

Без даже да види,

че го е отминал

в бързия си бяг.

Живот човешки.

 

© Лиляна Стаматова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??