Валя дъжд.
Като виещо от небето пале.
Хоризонтът се смали пред полето.
... Някъде горяха угари.
Къщите миришеха на градински чай.
Светофарите мигаха в розово и синьо.
Майки изпращаха синовете си на война.
По пътя им Джек Керуак разказваше
истории за големи деца.
А Земята се готвеше за ядрен катарзис.
Валя дъжд
и
слънцето се скри в сянката си.
Черните кърпи на вдовиците станаха
мръснобели.
Дъгата рисуваше оградите на родилните
домове.
Политиците играеха на жмичка пред
Парламента.
Фолк-певиците пееха народни песни.
Валя дъжд
на моята уличка...
Навсякъде по градинките влюбените
се целуваха на воля...
Деца отиваха на вечерно училище
и
ти каза, че ме обичаш -
когато дъждът спря на моята
уличка.
© Янко Все права защищены
Много е хубаво, Янко!