Всяка секунда превръща се в минало,
стари надежди внезапно умират,
и цветята увяхват, и птиците млъкват
когато сърцето спре да пулсира.
Дните минават, изчезват в очакване,
вечността при вратата е, чува се щракване,
и поезия няма и пролетта зима е станала.
Песента днес звучи като надгробно оплакване.
Докога ще съм част от тази абсурдна картина?
Душата – кръвясала рана, не драскотина,
въздиша зад железни решетки на стари затвори -
няма ли начин смъртта без мен да отмине?
Зная, че мечти и надежди с метла съм замитал.
В своите пътища сам, като сирак, съм се скитал,
отчаян и сляп ръце съм протягал за изход,
но грехът ме е спирал и сърцето на възел е сплитал.
Това ли е краят? Сякаш няма причина да дишам,
обречен, присъда ме чака - къде да подпиша…
Но не ми се предава, с последен дъх ще извикам -
Боже, приеми ме, толкова слаб съм, а Ти Си Всевишен.
Всяка секунда превръща се в минало,
стари надежди безвъзвратно умират
и цветята увяхват, и птиците млъкват,
но сърцето сега за Тебе пулсира.
© Явор Костов Все права защищены