Гледам те, за да те забравя...
Но очите ми...
Да ти ги дам ли?
Те търсят в тебе мене
и онова, което цял свят иска:
на пристан светлината на моряка
и лудото море на капитана.
Очите ми...
Те виждат тебе!
И в твойта обич мойто бреме.
Тъй скитнишки, обръщат се назаде
в измислен свят - мечтата на глупака
и звездност в мрака, невидяна...
© Александър Тодоров Все права защищены
и онова, което цял свят иска:
на пристан светлината на моряка
и лудото море на капитана."
И доста често намират. Поздрави!