3 июн. 2015 г., 20:22  

Гърмът на Гърмен 

  Поэзия » Гражданская
350 0 0

Гърмен гръмна!

Като стъклен съд, препълнен с гневен газ!

Мрачното ни настояще няма ли да съмне,

след мъчителни години- ей така от раз!

 

В стъкленото общество,

удавено в безкрайната мътилка,

като уродливо, многоръко същество,

кална, клатеща клоака във чудовищна бутилка

смазва бавно българския ген,

тормозен, мачкан, унижаван,

във пагубна посока ден след ден,

без самостойно аз, а в полумъртвието притежаван!

 

Гърмен пръв започна да гърми,

или Катуница повела бе хорото,

управата със жалки кандърми,

повехнал цвят посипва върху злото.

 

Енергията тлее, но ще лумне,

изкуствени закони няма да я спрат,

срещу помията ще се възправят умни,

и ще се борят кълновете ни да не умрат!

 

гр. София, 02.06.2015 г. 

© Димитър Христов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??