Привечер, когато завали дъжда,
силуетите на лодките се изкривяват,
ивицата суша, де човешки крак
не стъпва, се превръща в остров...
Тогава на пристана на самотата светлините
мъждукат, сякаш са лъч на светулка,
която Бог ни изпраща
в дългия и неизвестен път към себе си.
© Янко Все права защищены