15 мар. 2011 г., 23:43

Живот 

  Поэзия
686 0 1

В омагьосания кръговрат на дните се въртим,

унесени от тъжен ритъм.

Различни чувства в себе си таим,

не знаем да се пазим или да горим.

 

Понякога устремено крачим все напред,

друг път по навик пътя си вървим.

Бързаме да сложим живота си в ред,

но хаоса в душите си как да подредим.

 

Нима забравили сме вече как да го живеем,

този нашия живот, по принцип тъй красив.

Може би да се замислим даже и не смеем,

страх ни е да видим как е грозен и трънлив.

 

Висока е цената да гледаш и да виждаш

как животът ти те мачка в сивата си длан.

Но като лудите ти все пак смелост имаш,

 стиснал здраво зъби, гониш своя блян.

© Ивелина Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??