КАПАН
Оглеждам се в счупеното огледало.
Светът в него на сто е разпилян.
През прозореца наднича слънцето изгряло.
Във огледалото съблече се без свян.
Разпиляват се лъчите в светли листи.
Слънца заиграват по стария таван.
В ъгъла се крият паяците антихристи.
Там гърчи се мухата, хваната в капан.
© Мимо Николов Все права защищены