11 сент. 2024 г., 06:49

Когато 

  Поэзия
132 5 8

Кога завеят тъмни хали

изпили от дъха ни сила

пак гръм сърцето ще пожали.

 

Кога изпечен хлябът с рани

в солта потъне за закрила

ще викне тайните скрижали.

 

Кога възкръснат век проспали

скалите с мъката най- скрита

ще сочат друми отлежали.

 

Когато този ден настане

светците ще изваят сила

с кървящите ни земни рани.

© Ивита Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??