Студът пристегна подир Сечко
и бялото не се накъса,
улуците проспаха химна
под покрива на свидна къща.
През лепкавата скреж едва проби,
лице подаде срамежливо,
огледа се и се присви -
нима единствено е живо?
Тревожно луковицата проплака -
във този леден януари
как да живее още в мрака,
докато цъфнат минзухари?
Събра кураж и се изправи,
усмихна се като момиче,
разцъфна с прелестта си бяла
едно прибързано кокиче.
© Геновева Симеонова Все права защищены