Аз вярвам: случва се така,
макар веднъж на сто години,
от нищо да боли глава,
със стихове да не премине.
В очите мънички следи
завива есенната шума...
Снегът дали ще ги приспи,
твърдят, че зимата е умна?
В огнището ще разгори
мълчание като жарава,
предчувствие за благини,
ти, Боже, никому не давай
завива есенната шума..."!!!
Еха!