Извърнах се,
сякаш прелест лучна връз душата –
да те погледна... и да не те забравя!
Олюлях се,
сякаш вятър лута се в тревата –
стръкче песен о сърце ми се заравя.
Зародих се,
през коренящите се ноти –
хармонията вдън от мен изгрява.
Извисих се,
от симфоничните си квоти –
духът на тежестта се извисява.
Преоткрих се,
от нюанси в безтегловност –
с нови четки и пастел ме ти даряваш.
После скрих се,
в художестваната угодност –
да ме погледнеш и да не ме забравиш.
© Димитър Георгиев Все права защищены