Заспиват ниви, спомени предишни,
сънуват своето си тежко злато!
Останаха ли дирите излишни?
Как раждаше земята ни богато?!
Нали се пълнеха докрай хамбари,
за топла питка, вкусен хляб и песен?
Останаха от класовете стари
дъждовен дъх на късна, късна есен...
Онези празни класове се питам
къде прекършиха ръце и спряха?
Години дълги, дълго ще се скитам,
преди да разбера защо умряха.
Защо понесли сиво от простора
безплътни, празни и така сиротни,
напомнят сенки на тези хора,
дошли в света и тръгнали самотни!
Детелина И.Стефанова ✍️🍀
© Детелина Стефанова Все права защищены