Oct 30, 2024, 7:16 AM

Празните 

  Poetry » Phylosophy
89 4 4

 

Заспиват ниви, спомени предишни, 
сънуват своето си тежко злато! 
Останаха ли дирите излишни? 
Как раждаше земята ни богато?! 

 

Нали се пълнеха докрай хамбари, 
за топла питка, вкусен хляб и песен? 
Останаха от класовете стари 
дъждовен дъх на късна, късна есен... 

 

Онези празни класове се питам 
къде прекършиха ръце и спряха? 
Години дълги, дълго ще се скитам, 
преди да разбера защо умряха.

 

Защо понесли сиво от простора 
безплътни, празни и така сиротни,
напомнят сенки на тези хора,
дошли в света и тръгнали самотни! 

 

Детелина И.Стефанова ✍️🍀

© Детелина Стефанова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Хубаво! Много!
  • Носталгията живее в нас, докато сме живи:
    шепне в непредвиден час спомени красиви...
  • Носталгично по Добруджанското плодородие красота! Много ми хареса, Лети!
  • Детелина, отново усещам Вашата обич и носталгия по плодородната земя и трудолюбивите хора на Добруджа! С много чувство и красота сте написала това стихотворение!
Random works
: ??:??