25 февр. 2010 г., 12:56

Прошка 

  Поэзия
553 0 3

 

 

Вривена блика моята омраза...

Нима наистина съм озлобен?

Нима не съумях да се опазя

и съхраня човешкото във мен...?

 

Разстрелян от човешкото бездушие,

последната надежда съм изпратил...

В сърцето си сега съм се заслушал...

И преброявам старите приятели...

 

Разкъсван от съмнения се мятам

и блъскам се във тясната си клетка.

И сякаш от отвъдното изпратен,

аз съм дошъл, за  да потърся сметка...

 

Би трябвало възмездие да търся,

но вгледал се във себе си – разбирам:

не мога от омразата разтърсен

да бъда днес! И прошката избирам...

Простени да сте!

Бог да ви наказва!

Оставам ви на неговата воля.

Аз още имам шанс да се опазя.

И за душите ви ще се помоля...!

© Георги Ванчев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • озлоблението е част от човешкото, прошката - от божественото
  • Силно, силно, силно! Браво.
  • Бравус, така трябва да е, ти прошка давай, а за др. Бог ще съди
Предложения
: ??:??