23 нояб. 2006 г., 12:33

просякиня 

  Поэзия
891 0 7
Не искам ръце за милост да протягам,
да се моля за най-човешките неща в света.
Щастие, любов да прося,
за да мога напред да продължа.

Не искам, край мен минаващите хора,
да ме жалят и затова,
частичка от щастието свое
да ми подхвърлят - просто, ей така.

Не искам като самотно,гладно птиче,
трохички от радостите чужди да кълва.
Като захвърлено на пътя коте
да се умилквам за малко топлина.

А беше време, когато много бях богата,
с обич и човешка топлота.
С пълни шепи на другите раздавах
от моето щастие и доброта.

Сега съм паднала и прося,
но силна съм и това ще понеса.
На колене дълго няма да остана,
скоро ще бъда с гордо вдигната глава.

© Веселина Узунова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??