Толкова си пясъчен.
И носиш ухание на облаци.
Изплъзващ се между косите ми,
използващ кадифени ръкавици.
Допир няма. Не се усеща и дихание.
Пясъчен си, плъзгаш се по кожата ми, а порите са свити.
Но душата става дула на гласа ти.
Тялото е слабо за това явление.
Плъзгаш се, пясъчен си,
носиш дъжд и мокри птици.
© Илияна Димова Все права защищены