21 мар. 2007 г., 21:25

РАВНОВЕСИЕ 

  Поэзия
481 0 3
 

РАВНОВЕСИЕ



Във парк, сред детското цъфтене,

от суетата разсъблечено,

доброто мое провидение

яви се в миг и тъй ми рече:


"Човека помня аз отдавна...

И равновесието зная...

Съдбата му - безславно-славна,

ще му горчи така до края...


Човек, разпънат на везните

между борба и примирение:

теглилка повече - залитне,

изправиш ли го - победен е...


Човек с оръжие в ръката,

с перо и мисъл, с вяра свята,

с арбитри - Бог и Сатаната,

жонглира между двата свята...


Човек, съзнаващ много ясно,

че е богат на неизбежност,

в която няма ляво-дясно,

ни горе-долу... Само бездна!..."


Така ми каза и изчезна,

а аз съзрях в една алея

как две деца над тази бездна

дъска-везна със смях люлеят...



Ванилин Гавраилов

 

© Ванилин Гавраилов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??