19 февр. 2019 г., 09:22

Риза за самотни нощи 

  Поэзия » Любовная
673 8 9

Прежалих вече хиляди неща,
които знам, че няма да се сбъднат –
скиталецът щурец – взривил нощта,
в затвора на безкрайната окръжност,

 

коприненият паяк връз везмо
защурал се из тънките му бримки,
и неизпратено до теб писмо,
с което казвах колко си ми липсвал,

 

и лятото ми с първия ми грях,
и зимата на късния ми полет.
Не съм запомнила дали не бях
трева под твоя бял прозорец.

 

Не си отивай. Страх ме е без теб
да не объркам кода за излизане.
Със мислите си криви – на верев,
уших ти най-безпаметната риза.

 

В.Й., 18 февруари, 2019, София

© Валентина Йотова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??