16 авг. 2009 г., 17:43

Самотна е... 

  Поэзия
646 0 1

Самотна е душата,

самотна във нощта.

Плаче тя ,ридае,

самотна над листа.

 

 

Нощта пуснала е своето було.

Само едно прозорче свети,

а там една душа

мъждука тихичко сама.

 

 

Бавно гасне животът в нея,

чаша алкохол до нея.

Защо не може да намери?

Защо се лута в мрачните постели?

 

 

Иска обич всеотдайна,

истинска, безкрайна.

Само топлина, закрила -

непринудена и мила.

 

 

Протяга тя ръце,

а в мрака пак с чашата сама.

Пише над листа и

проклина тез думи, тез слова.

 

 

Искам те така първична,

моя ярка мъничка звезда.

Искам твойта топлина

да сгрява моята душа.

 

 

Нищо друго значение няма,

то е само измама.

Аз не мога така да живея!

Затова отивам си вече,

но едно-единствено зная -

ще те търся и пак ще блуждая!

© Дияна Дамянова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Много болка има в думите ти, сякаш несподеленото в сърцето ти чертае по листа с разкривен от агония почерк. Има и хубави спомени, връщай се към тях!
Предложения
: ??:??