Лутах се сам без посока и път
по пътеките незнайни на Тиба.
Дори и просякът има свой кът,
където с нощта да заспива.
Всичко изгубих, нямам си нищо,
нямам сърце и душа.
Продадох, раздадох на всекиго всичко,
нали сега угодно е така.
И пак едно и също е,
както досега.
Градът кротко заспива
в сутрешната бяла тишина.
А аз продължавам да вървя,
за да намеря покой в тишината.
Пристъпвам тихо по улиците стари на града
и бавно скривам се в мъглата.
Скитник, прогонен от мъртвите, дори на земята,
на никого сторил ни капчица зло.
Но скитник, самотник в града на мъглата,
продължавам да търся у всеки добро.
от Иван Д. Иванов
© Иван Иванов Все права защищены
продължавам да търся у всеки добро."
Прекрасна поанта ,Ваньо! Поздрав и добре дошъл!