7 нояб. 2021 г., 10:06

- Страх... и още нещо - 

  Поэзия » Авторская песня
315 0 1

"Заключен е духът, заключени са сетивата.

Заключен е умът, заключена е душата.

Заключен е човекът, притиснат до стената.

 

Някога той взе връх, спирайки всяка мисъл, всяка мечта.

Накара я да забрави за всичко - да се откаже дори от речта.

Тя пред него сведе глава. Него - изворът на слабостта.

 

И тогава започна всичко...

 

Първоначално ѝ пречеше мъничко.

 

Но после направи така, че да не ѝ остане нищо.

 

Превърна се в нейния най-грозен кошмар.

Всеки път, щом тя надигнеше глава, той ѝ удряше шамар.

Караше я да се чувства по-нищожна и от комар.

 

И така, в нея заключи се духът, заключиха се сетивата.

Заключи се умът, заключи се и душата.

И оказа се тя притисната до стената."

 

..............................................................

 

Това написа тя в последния си час,

с треперещи ръце и останала без глас.

 

Но нима всичко трябваше да завърши така?!

Защо не погледна своя тиранин? Ти можеше да вдигнеш глава!

Трябваше да му се опълчиш, ти глупава жена...!

© Пламена Илчева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Това е много страшно състояние. Жените, които поддават съвсем не са глупави. Те са насилени да повярват, че са такива.
Предложения
: ??:??