Не оставай само сън мой вечен,
проклет да броди в непрогледна тъмнина
и от изгрева на смърт обречен,
да си отива с първия лъч светлина.
А аз зажадняла да чакам
падането на нощта.
С пламнал поглед всяка вечер да си лягам
и да заспивам, милвана от твоята ръка.
Не оставай само сън мой вечен,
бъди ми и страст, и опора.
Не си отивай като приказка изречен,
за да успея със зората да се преборя.
В тъмнината със тебе ще тръгна
боса - по отровни стрели,
за да мога накрая да те прегърна
под небе от умиращи звезди.
От тях жарава в шепи ще събирам,
ще я превърна в огнени конци,
с които в косата си ще вплитам
вечността на всички твои залези.
А ти притихнал ще ме гледаш,
в очите ти пламък ще гори
и двамата със теб ще разтопиме
всичките замръзнали луни.
По нови пътища ще тръгнем
към безкрайни звездни дълбини...
Не си отивай, сън мой вечен,
сън мой безмилостен и безкрайно далечен,
само за минута още остани.
© Ани Георгиева Все права защищены