28 февр. 2017 г., 22:42

Точица 

  Поэзия
375 3 6

Замита вятърът листата

по улици и тротоари.

Ненужни са и ги подмята.

Ненужното не пари.

 

Ненужното се отминава,

така –  съвсем небрежно.

Ненужното  мълчи в забрава,

мълчи до безнадежност.

 

И само някоя въздишка

напомня, че го има.

То нищо никога не иска

и в него винаги е зима.

 

Безплътно в лятото студува

и става точица полека,

но нощем винаги сънува

светулки малки и щурчета.

© Ани Монева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??