Допирам рапанчето красиво
На ушенцето ми детско, малко
Чувам шепот на морето диво
Как ми казва 'помечтай другарко'
И затварям аз очи, отлитам,
Водена от неговия глас
В пясъчен часовник се оплитам,
Дали е минал век или пък само час
Изгубвам се в мечти щастливи
Под ярко слънце, полъх мек,
Тичам, падам, ставам и се смея,
Защото казват, че смеха е лек.
Рапанчето продължава да шушука,
Мечтите в спомени превръща
Пясъка от слънцето блещука
А морето все така вълните си обръща
Събуждам се от силна врява
На гларуси, каращи се за храна
И усещам че детенцето го няма,
А вместо него- мечтаеща жена.
Как бързо времето минава,
Замижаш, помечтаеш и след миг
Тялото ти вече остарява
А детето в теб се кикоти с глас игрив.
© Луна Скай Все права защищены