Най-после небето спря да тъжи.
Вероятно се умори
вече седмица да капризничи…
Сълзици проронваше,
после със синя усмивка
подкупваше вятъра
и той ги прогонваше…
Ранобуден слънчев лъч
облиза на отсрещния балкон
петуниите бели -
любопитковци,
главите си свели
чак до съседите…
Люляците пред входа
диплят лилави рокли.
Две котки
се мъркат любовно...
Какво пък? Пролет е.
Да се обича не е греховно!
Цветовете на слънцето
и небето се сливат
върху палитрата на новия ден.
Със зелено всичко заливат…
С цвета на надеждата…
За теб,
за всички,
... за мен!
© Даниела Виткова Все права защищены