26 дек. 2010 г., 13:45

Зимна мечта 

  Поэзия » Любовная
1251 0 19

И няма нощ без теб, и няма ден,
дъхът ти – чудно северно сияние,

обрича ме на полет вдъхновен

в една целувка разстояние...
Снежец на клепките ми пускаш
и среброкрила, красотата ти,
рисува ледения ден
и скрежът чезне в  тишината...
По устните ми се топиш...
За теб създал съм топлината!
Навей по мене тиха страст –
шушулка нека сътвори мечтата...
Ела! Бушувай ураганно...
Затрупай ме със преспите си жадно!
Бъди лавина – не ми давай шанс...
Умирам с радост в твоя бял романс!

 

© Михаил Цветански Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??