Вървим по житейския си път
задъхани,
свирепи,
злобни,
добри,
мили...
Понякога вървим без да знаем
кои сме,
какво желаем,
защо го правим,
себе си неоткрили...
И достигнали до житейски кръстопът
не знаем накъде,
колебаем се,
страхуваме се,
не помръдваме крак...
А животът ни един е,
защо не бъдем
по-добри,
по-ведри,
без злоба
и омраза,
без поглед лош?
Как да стане, как?
© Валентин Кабакчиев Всички права запазени