Някой почука, но сърцето - залостено.
Настоя да отключи - ключът е ръждив.
Изруга несръчността си
и тръгна да търси
друга -
и лесна
и бърза любов.
Нещо в мен трепна. Сърцето ми гневно е.
Безпомощно търси последния лъч.
Крясък неистов!
Безмълвие...
Стон.
Взор - пустота.
Надежда - мираж.
Някой намина. Нетърсен. Нечакан.
Разби тъмнината. Влезе със взлом.
Очи във очи.
Устни във устни...
Но с сърцето ми топло
се размина
за миг.
© Варя Всички права запазени