11 май
Ден на Кирил и Методий,
ден на бг знание и учение,
с него Бог ни праща знамение,
ден на словото,
което е по-силно от оловото,
ден на писмеността и книгата,
която ни е обединявала
в трудни времена
и е ценна като знамена,
ден на бг гордост и мъдрост.
© Пламена Сомова Всички права запазени