На този свят празник,
радвам се,че съм с вас.
На този свят празник,
в тоя хубав час.
Да прославим нашите велики братя,
Методий и Кирил.
Да прославим нашите велики братя,
с поздрав мил.
Днес ден голям е,
славен и велик.
Днес ден голям е,
ден на всеки ученик.
Нека да запазим в нашите сърца,
този хубав миг.
Нека да запазим в нашите сърца,
този ден велик.
© Белослава Танчева Всички права запазени