29.02.2008 г., 11:54 ч.

29 февруари 

  Поезия » Друга
801 0 23

Пораства с него месец февруари.

На четири години, но пораства.

Набъбват с него всички календари.

И времето чрез него се напасва.

Полезен ден за всички неуспели

да спазят срокове и обещания.

Последен шанс за някой да спечели

отплатата за своите терзания.

Създаден от секундите излишни,

защото той е ден за изравняване

(навярно по идея на всевишния)

отсрочка за пропуснатото  дава ни.

Той казва сякаш: "Аз съм ви подарък.

Живейте неживяното! Успейте

да ме направите добър и ярък,

обичайте, танцувайте и пейте."

Отлага пролетта. Това ме дразни.

Неподходящ за раждане и вричане.

Предлагам да се обяви за празник

на всички нестандартни и различни.

                           

© Валентина Шейтанова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??