Тайният тунел отвежда към мазе,
точицата светлина нагоре
пак е диво бягство.
Кой от тези начини е по-добре,
да ни отведе на ново място.
Хиляди възможности висят-
паяжини от тавана -
и дантели, и интриги.
Всекиму по нещо - сухоземен път,
за рибарите предпазни диги.
Планина от пръст къртицата оре
и издига до небето си.Това й стига.
Във гнездото малкото орле
диша синевата, тя му е родина.
Бягство и спасение в едно,
просеки, завои, мътна тиня.
Бърза влакът за добро и зло,
всекиму награда или милостиня..
© Христина Комаревска Всички права запазени