Какво пък – може и така –
полулюбов, без страст.
Гръб в гръб в общото легло
и сън в различен час.
Дали от леност, на инат
живеем в кротък мир.
Снаряд да гръмне върху нас,
какво ще ни затрие?
Какво пък – може и така,
полуживотът е възможен.
Копаем по-дълбок окоп –
на себе си заложници.
© Христина Комаревска Всички права запазени