Здравей, любов отричана, здравей!
Дошъл си да ми искаш десет лева?
Съпругата ти подличко немей,
а ти от недоимъка си гневен?!
Така е то – при чуждата жена
даряват ти спокойствие и радост.
Избелваш съвестта си със цена,
която ще те заведе до Ада.
А в Ада само феникси летят,
от чужди болки някак си родени.
Превръщат го в един прекрасен свят,
щом в него пазиш място и за мене.
За някои е ад, за други – рай,
едва ли има смисъл еднозначен.
В константата запазвам се докрай.
Променлива си в нашата задача.
© Елия Всички права запазени